Pita sa šunkom iz bakine kuhinje: Uživaćete u svakom zalogaju

Prste da poližeš

23.10.2023. 08:23
  • Podeli:
bakina kuhinja 1-65361143866c3.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo savršenu pitu sa šunkom.

Potrebno je:

Nadev:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sveža crvena paprika
  • 100- 150 gr šunkarice
  • 50 gr feta sira
  • malo suvog začina
  • ml. bibera
  • 1 jaje
  • ulje

 

Kora:

  • 3 lončeta od 200 gr brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 10 gr kvasca
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Iseckati sitno luk i papriku na kocice pa propržiti. Dodati šunku na kockice, pa je ispržiti. Dodati suvi začin i ml biber, pa prohladiti. 

Dodati jedno belance, a žumance ostaviti da se premaže. Kvasac izmrviti u mlakoj vodi,  pa kad zapene dodati u vanglicu sa brašnom. 

Dodati so i jednu kašiku ulja. Obraditi rukama u mekse testo. 

Ostaviti da odmori. Odvojiti manji deo i pokriti, a ostatak iseći veličine tepsije. Na to sipati prženu šunku i rasporediti, pa dodati kocke sira. 

Foto: Bakina kuhinja

Ostatak testa razviti tanje pa iseći trakice i uviti pa pa po zelji prekrstiti preko pite kao u videu. 

Premazati žumancetom i posuti susamom. 

Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta. Ostaviti da se prohladi, pa iseći i uživati u svakom zalogaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()