Možete ih služiti kao prilog ili samostalno jelo
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo pljeskavice od krompira sa šunkom i kačavaljem.

Skuvati krompir pa ga izgnječiti da nema grudvica. Dodati so, ml. papriku, đumbir, beli luk. Ubaciti seckanu papriku, rendan kačkavalj, sir i seckan peršum.
Izjednačiti i formirati loptice. Ruke pouljite pa napravite od loptice pljeskavicu i stavite pomalo šunke i kačkavalja. Poklopiti drugom lopticom koju rukama pritisnete i ivice dobro zatvorite.
Uvaljate u brašno, provučete kroz umućena jaja i utapkate u prezle. Ređate u pleh obložen pek papirom. Možete pržiti ili peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta.
Pred kraj staviti na svaku po jednu kašiku rendanog kačkavalja i držite u rerni samo da se istopi. Služite toplo kao prilog ili samostalno jelo, uz salatu, sir, ajvar ili šta već volite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







