Podvarak po receptu naših baka: Voda pljušti na usta od samog pogleda

Raspametiće vas

24.01.2024. 08:17
  • Podeli:
bakina kuhinja podvarak 1-65b0b9275e425.webp Foto: bakina kuhinja

Iz bakine kuhine vam donosimo recept za podvarak. Voda na usta polazi od samog pogleda na ovo jelo.

Potrebno je:

  • sitno seckana veća glavica kiselog kupusa
  • 1 veća kašika masti
  • 1 veći praziluk
  • 300 -400 gr svinjskog, ovčijeg ili drugog mesa
  • 300 gr dimljenih rebara
  • lovorov list 
  • slatke i tucane paprike
  • ml biber

Priprema: 

Luk iseći na krugove i propržiti, dodati sečeno meso i suhomenato. Naliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.

Dodati sitno seckan kiseo kupus, lovorov list, promešati, još dodati vode i kuvati jedan i po sat. 

Dodati papriku slatku i tucanu po želji, potom i mleveni biber. Staviti u rernu na 220 stepeni C, 20 minuta.

Foto: Bakina kuhinja

Spremiti i jednu projaru

Za projaru je potrebno:

  • 3 jaja
  • 50 gr hlebnog brašna - toliko i griza
  • 150 gr kukuruznog brasna
  • 100 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 200 gr sira 
  • so
  • prašak za pecivo 
  • 70 ml ulja

Sve izmešati i peći na 220 stepeni 40 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()