Pogača gotova za 20 minuta: Bez kvasca i mešenja

Prava zamena za hleb u svakoj prilici, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Autor: Web UNA TV
12.09.2025. 10:19
  • Podeli:
Bakina kuhinja hleb bez kvasca2-68c3d5c68e315.webp Foto: Bakina kuhinja

Bakina kuhinja ponovi donosi poslasticu u kojoj će uživati cela porodica.

Ovo je savršeno rešenje kada vam treba topla, domaća pogača koja je gotova "za tren". 

Ova pogača je toliko brza i jednostavna da se nećete umoriti, a bićete iznenađeni rezultatom, odnosno, ukusom same pogače.

Naime, nakon što se ispeče, pogača bez kvasca biće mekana u sredini, ali će vas svojom hrskavom koricom mamiti da pojedete parče više. Do krajnjeg proizvoda dolazite bez mešenja.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi i volje.

Kako biste sve izmerili lepo, potrebno vam je lonče od 200 mililitara.

Sastojci:

  • 2,5 lončeta brašna T-501,
  • 5 lončeta mlake vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo soli
  • 2 kašike ulja

 

Priprema: 

U činiju sipati brašno, dodati vodu, so i ulje i zamesiti testo tako što ćete ga malo lupati varjačom da bude glatko.

Nakon što to uradite, pokrijte ga dok se redna ne zagreje.  Smesu stavite u pleh i izbodite je viljuškom, poput naših baka u prošlosti. 

Hleb pecite na 220 stepeni, 20 -30 minuta. Čim zarumeni, izvadite hleb i pokrijte ga krpom.  

Uživajte!

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()