Pohovana jaja na oko: Kaloričan recept koji će vas od ranog jutra baciti u gastro trans

Ako volite jaja na oko, probajte da ih ispohujete. Jesu kalorična, ali su i mnogo ukusna.

06.07.2023. 09:15
  • Podeli:
jaje na oko, prženo jaje pixabay-64a66a01c76b3.webp Foto: Pixabay

Doručak je najbitniji obrok, a većina ljudi najčešće sprema jaja. Bilo da ih kuva, pravi omlet ili kajganu, jaja su puna proteina i pomoći će vam da dan započnete puni energije i da duže vreme ne osećate glad. 

Nemojte da preskačete doručak čak i ako mislite da nemate vremena, odvojite samo par minuta da nešto prezalogajite. Mi vam predlažemo jaja na oko, ali kakva verovatno niste jeli do sada.

Ispohujte ih nikad jednostavnije. Možda vam deluje komplikovano jer jaja su pipava za pohovanje, ali pomoću ovog trika napravićete ih savrešno u svega par minuta.

Sastojci

  • 4 jajeta 
  • 100 g prezli

 

Priprema

U tanjir sipajte prezle i preko razbijte jaje. Posolite i pobiberite, pa preko pospite još prezli da ga lepo prekrijete. Malo pogurajte krajeve belanaca ka unutra i laganim pokretom spustite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje. 

Pržite po par minuta sa obe strane. 

Svako jaje zasebno stavljajte u prezle i pržite. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()