Hrskav spolja, mekan unutra
Pohovani kačkavalj nije dugo u našim menijima, ali kada se pojavio izazvao je oduševljenje svih jer ovo jednostavno jelo može da postane i kompletan obrok.
Obično se služi kao predelo u kom svi ukućani i gosti uživaju.
Donosimo vam recept za pohovani kačkavalj koji se topi u ustima.
Kačkavalj isecite na štapiće ili listiće debljine oko 1 cm. U jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezle, a u treći umućena jaja s malo soli. Kačkavalj uvaljajte u jaja, pa u brašno, potom u prezle, pa ponovno u u jaja, pa u prezle.
Pre prženja stavite u zamrzivač jedan sat kako bi se ravnomerno istopio. Pržite na vrelom ulju na srednjoj vatri 5 minuta, okrećući sa svih strana da dobiju smeđu boju.
Nakon toga preostaje samo da uživate u fantastičnom ukusu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.