Pohovani kačkavalj koji se topi u ustima

Hrskav spolja, mekan unutra

15.03.2023. 18:03
  • Podeli:
Pohovani kačkavalj (1)-6409f0be8b916.webp Foto: Pixabay

Pohovani kačkavalj nije dugo u našim menijima, ali kada se pojavio izazvao je oduševljenje svih jer ovo jednostavno jelo može da postane i kompletan obrok.

Obično se služi kao predelo u kom svi ukućani i gosti uživaju.

Donosimo vam recept za pohovani kačkavalj koji se topi u ustima.

Sastojci koji su vam potrebni: 
  • 500 g kačkavalja (poput gaude)
  •  3 jaja
  • 100 g prezli
  • 100 g brašna
  •  500 ml ulja za prženje

Priprema:

Kačkavalj isecite na štapiće ili listiće debljine oko 1 cm. U jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezle, a u treći umućena jaja s malo soli. Kačkavalj uvaljajte u jaja, pa u brašno, potom u prezle, pa ponovno u u jaja, pa u prezle.

Pre prženja stavite u zamrzivač jedan sat kako bi se ravnomerno istopio. Pržite na vrelom ulju na srednjoj vatri 5 minuta, okrećući sa svih strana da dobiju smeđu boju.

Nakon toga preostaje samo da uživate u fantastičnom ukusu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()