Pečene rotkvice koje se tope u ustima, garantujemo da ništa slično niste probali
Rotkvice su povrće koje obiluje vitaminima, kao što su vitamin C, folna kiselina, kalijum, a sadrže vrlo malo kalorija, zbog čega su odlična namirnica za prolećno čišćenje organizma.
Ako ih pripremite uz dodatak meda, mogu biti savršen dodatak nekom jelu
Stručnjaci savetuju da prilikom kupovine obratite pažnju da rotkvice imaju sveže zeleno lišće s korenčićima na krajevima.
Obratite pažnju i na veličinu rotkvica jer veće rotkice mogu biti stare, vlaknate i šuplje.
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Rastopite maslac, pa ga pomešajte sa medom i sićetom. Rotkvice očistite pa ih isecite na pola.
Stavite ih u činiju i prelijte smesom koju ste napravili.
Ubacite ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, pa potom ubacite da se peku 20 minuta u rerni, dok ne postanu mekane.
Pazite da ne zagore. Povremeno promešajte i poslužite tople.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.