Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom i sa strane možete dodati sladoled od vanile.
Danas smo za vas pripremili jednostavan recept, za preukusnu pitu sa jabukama i grizom. Osim što će ova poslastica biti veoma ukusna, ona je i dekorativna, tako da se na trpezi može naći i kada dolaze gosti.
Nakon pečenja je veoma hrskava spolja, a iznutra sočna.
Potrebno je za četiri rolnice:
Umutiti jaja sa 100 grama šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti.
Jabuke izrendati, pa u njih dodati ostatak šećera, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu, pa je namazati filom.
Prebaciti drugu koru preko nje, pa i nju premazati, tako uraditi i sa trećom korom. Preko treće kore razbacajte rendane jabule, savijte krajeve i polako urolajte u rolnicu.
Prebacite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Peći 35- 40 min na 180 stepeni, da lepo porumeni.
Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom i sa strane možete dodati sladoled od vanile.
Detaljniji postupak spremanja možete videti u video snimku u nastavku:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.