Riblja čorba je najbolja kada se u nju stavi više vrsta ribe.
Mnogi kažu da je spremanje riblje čorbe prava umetnost kada je u pitanju kulinarstvo. Većina je kuva samo od glava šarana, ali imajte na umu da je mnogo lepša, a i bogatija ako ubacite meso ove, ali drugih vrsta riba.
Tajna dobre riblje čorbe je da se pravi od više vrsta rečne ribe, bar tri, a taj trik koriste mnogi vrhunski kuvari.
Sitno iseckan crni luk zajedno sa šargarepom i celerom izdinstajte na ulju, a kada bude gotovo prebacite u blender i sve dobro umutite da dobijete kašu.
Ribu prelijte sokom od pola limuna, posolite i dodajte sitno seckana 3 čena belog luka i ostavite da odstoji pola sata pre kuvanja. U dublji lonac sipajte kašu iz blendera i nalijte do pola vodom, dodajte celer, peršun, preostali beli luk, seckanu papriku, lovorov list, peršun, biber i alevu papriku.
Sve kuvajte dok ne provri. Dodajte ribu koju ste očistili od kosti i isekli na sitnije komade i kuvajte oko sat vremena. Dodajte na kraju kuvani paradajz i vino.
Ostavite da ponovo provri, pa probajte i po želji dodajte još bibera ukoliko hoćete da čorba bude ljuća i belog vina, kako bi bila kiselija.
Kuvajte još nekih 15 minuta, a na kraju dodajte seckani peršun. Po želji u toku jela dodajte još soka od limuna.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.