Posni kolač od šargarepe: Brzinski dezert koji postaje čaroban uz jedan sastojak

Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.

03.08.2024. 16:16
  • Podeli:
carrot cake, kerot kejk, torta, šargarepa, pixabay-66ae2e055b32c.webp Foto: Pixabay

Torta od šargarepe je poslednjih godina vrlo popularna poslastica, a mi vam donosimo recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Potrebno je:

  • 2 šolje rendane šargarepe
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • pola šolje ulja
  • 1/4 šolje jabukovog soka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice praška za sodu bikarbonu
  • pola kašičice cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 šolja seckane čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte rendanu šargarepu, smeđi šećer, ulje, jabukov sok i ekstrakt vanile. 

Zasebno, u posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Suve sastojke dodajte u mokre, pa postepeno mešajte smesu, sve dok ne postane kompaktna. Zatim umešajte seckanu tamnu čokoladu. 

U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagejanoj na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na komade i dekorišite po izboru. 

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()