Vredi probati
Foto: Bakina kuhinjaOvaj kolač je zaista sjajan spoj ukusa koji će vas oboriti s nogu.
Karamelizovane jabuke daju mu neverovatnu sočnost, a u kombinaciji sa orasima i cimetom stvaraju savršen miris i ukus.
Baka Jela tvrdi da je priprema ovog kolača jednostavna, te vas savetuje da se što pre uverite i sami, jer, ovaj bogati i mirisan kolač nećete moći da zaboravite.

U tiganj staviti 2 kašike šećera da se istopi i pretvori u karamel. Ubaciti i jedan vanilin šećer. Nakon toga dodati 2 kašike vode da jabuke postanu mekaneu tom karamelu. Skloniti sa strane da se hlade. Umutiti jaja sa 3 kašike šećera. Ubaciti griz, brašno i prašak za pecovo. Dodati koricu limuna, ulje, kiselo mleko i orahe. Na kraju ubaciti prohlađene jabuke na kockice sa karamelom. Sve izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom i sipati u pleh. Peći na 200 stepeni, 50 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







