Pravljenje baklava vam je gubljenje vremena? Imamo recept od 10 minuta, a ukus obara s nogu

Ko može da odoli ovim mirisnim slatkim zalogajima?

31.03.2024. 15:25
  • Podeli:
baklava-6609645ae9ef3.webp Foto: Youtube/Printscreen/@mojkutak

Svi vole da ih jedu, ali samo se retki odvaže da ih ispeku. Ako vam se oduvek činilo da je pravljenje klasičnih baklava pomalo mukotrpno gubljenje vremena, vaše mišljenje će promeniti ova sočna brza baklava, čija je priprema gotova za samo deset minuta.

Nema beskonačnog slaganja i premazivanja kore, nema muke sa sečenjem baklave pre stavljanja u rernu, što može biti velika komplikacija ako nemate baš oštar nož... Sve se dešava brzo i lako, a rezultat je očaravajući.

Sastojci:

  • 500 g kore za pitu
  • 200 g putera
  • 200 g grubo mlevenih oraha

Za sirup:

  • 200 g šećera
  • 2 čaše vode
  • limun

Priprema:

Otpakujte kore za pitu, odmotajte pa ponovo urolajte po dužoj strani. Isecite na kriške debljine oko 3 cm - dobićete 12 komada.

Svaki rolat pojedinačno stavite u otvor kalupa za mafine. Na svaku ružicu 1-2 kašičice mlevenih oraha.

Puter rastopite i svaku ružicu prelijte sa 2 kašike putera. Baklavu pecite 45 minuta na 180 stepeni.

Za sirup prokuvajte vodu i šećer. Kad provri, kuvajte još 7 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte 3 kriške limuna.

Pečene baklave prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite ih da odmaraju dva sata pre služenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()