Dodajte ovo povrće i neutrališite višak
Mnogi od nas su suočeni s ovim problemom kada prvi put ili drugi put pripremamo kiseli kupus za zimnicu, a onda shvatimo da je preslan, sprečavajući nas da pripremimo omiljena jela poput sarme ili podvarka.
Međutim, ne brinite, priroda nam je dala rešenje. Postoje određene vrste povrća koje mogu upiti višak soli, kao što su šargarepa i zeleni paradajz. Da biste popravili presoljen kiseli kupus, potrebno je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Probušite ih viljuškom i dodajte u kupus, i oni će apsorbovati višak soli.
Ako je kupus i dalje preslan, možete svaku glavicu kratko potopiti u ključalu vodu. Ova jednostavna metoda pomoći će vam da sačuvate vašu zimnicu i uživate u ukusnom kiselom kupusu bez brige o višku soli.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.