Neka vaša kuhinja zamiriše na domaći specijalitet
Foto: Bakina kuhinjaPripremite se za eksploziju ukusa uz ove neodoljive posne punjene paprike. Recept iz bakine kuhinje donosi savršen spoj povrća i začina, a ukus će vas ostaviti bez reči. Nećete verovati da su ove paprike posne - toliko su ukusne da ćete poželeti da poližete tepsiju.
Ove posne punjene paprike su savršen izbor za sve koji poste, ali i za sve one koji žele da uživaju u ukusnom i zdravom obroku. Pripremaju se brzo i lako, a ukus je toliko bogat da ćete zaboraviti da jedete posno. Neka vaša kuhinja zamiriše na domaće specijalitete i neka vam ove paprike ulepšaju dane.
Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati bareni pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti.
Paprike iseći po sredini i u svaku staviti po 2 kašike pune, a preko listiće krompira. Pleh pouljiti, pa ređati.
U činiju sipati paradajz, dodati vodu i brašno, malo začina i ulja - izmešati i sipati na dno. Naseći ostatak krompira, posoliti i pouljiti i popuniti prazno između. Peći na 220 stepeni Celzijusa 50 minuta. Na početku pokriti folijom, pa otkriti da zarumene,
Vrhunski obrok, polizaćete tepsiju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







