Prolećni čizkejk: U nepogrešivoj kombinaciji ukusa sa voćem

Uspeće i početnicima

27.05.2024. 18:46
  • Podeli:
čizkejl-65fd7bf31d3d0.webp Foto: Pixabay

Neodoljivi kolač idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.

Potrebno je:

Kora:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Fil:

  • 500 g krem sira (sobne temperature)
  • 200 g šećera
  • 200 ml kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 1 kašičica vanilin-šećera
  • 1 kašika soka od limuna

Preliv od borovnica:

  • 300 g svežih ili zamrznutih borovnica
  • 100 g šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika gustina (kukuruznog skroba) rastvorenog u 2 kašike vode
Foto: Shutterstock

Priprema:

U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Utisnite smesu u dno kalupa za torte prečnika 24 cm. Pecite koru u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni, zatim je izvadite i ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir i šećer dok smesa ne postane glatka. Dodajte kiselu pavlaku, vanilin šećer i sok od limuna, i nastavite da miksate dok se sve dobro ne sjedini.

Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na niskoj brzini nakon svakog dodavanja, dok se jaja ne inkorporiraju u smesu. Smanjite temperaturu na 160 stepeni, pa pecite čizkejk 55-60 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite da se čizkejk ohladi sat vremena. U šerpi na srednjoj vatri pomešajte borovnice, šećer i limunov sok, kuvajte pet minuta, dodajte gustin, pa kuvajte još tri minuta. Prelijte preko fila od sira.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()