Pravi se brzo i savršen je doručak: Posni sočni burek sa šampinjona

Pravićete ga i kad ne postite

27.03.2024. 07:00
  • Podeli:
burek shutterstock_1159047427-65688c1c08c7f.webp Foto: Shutterstock

Za ovaj burek ne treba vam mnogo vremena ni sastojaka, a ukus je izvanredan.

Pravićete ga i kad ne postite.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 krompira
  • 400 g šampinjona
  • 3 kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi začin
     

Za premaz kora:

  • 300 ml kisele vode
  • 100 ml ulja

Priprema:

U zagrejano ulje (3 supene kašike) stavite crni luk i pržite. Dodati kafenu kašičicu soli i propržite crni luk par minuta.

Potom dodajte 2 narendana krompira (na krupnije rende) srednje veličine pa promešati. Zatim dodajte naseckane šampinjone, pobiberite i dodajte kašičicu suvog začina. Napravite mešavinu od kisele vode i ulja, dobro promešajte.

Nauljite tepsiju, poređajte kore kao na snimku, pa premažite pripremljenom mešavinom. Filujte burek, ređajte kore, premažite mešavinom za premaz, zatim ponovo filujte i tako u krug dok se sav materijal ne potroši.

Ubacite burek u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-35 min. Kada je burek pečen, isecite ga i služite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()