Punjene paprike sa šargarepom i sirom: Specijalitet bogatog ukusa iz bakine kuhinje

Oduševiće vas svojom jednostavnošću

26.12.2024. 09:00
  • Podeli:
punjene paprike bakina kuhinja 1-676d098534840.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo nešto drugačiji recept za punjene paprike.

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 2 šargarepe
  • 200 gr sira
  • 2 jaja
  • 4 čena belog luka
  • suvi začin
  • ml biber 
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • paprika
  • ulje

Priprema:

Iseckati praziluk sitno i propržiti na ulju, pa dodati rendanu šargarepu. Dodati suvi začin, beli luk i dinstati 5 minuta. 

Skinuti sa vatre. U činiju izdrobiti sir i izmešati sa dva jajeta. Izmešati sa prazilukom. Dodati ml biber. Puniti paprike tako što ćete papriku malo zaseći i napuniti.

Mogu se zatvoriti listićima krompira. Izmešati kuvani paradajz i vodu, dodati brašno, malo ulja, so i izmešati. Preliti papriku i peći u rerni na 220 stepeni C 40 minuta. Uživajte u ovom sjajnom ukusu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()