Rafaelo u čaši: Poslastica se topi u ustima, a gotova je začas

Ovakav do sada niste probali

14.02.2024. 13:01
  • Podeli:
shutterstock_1930094228 rafaelo u čaši, kokos, kolač-65cca0e3cd7ca.webp Foto: Shutterstock

Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, sladak i aromatičan.

Potrebno je:

  • 150 g napolitanki sa ukusom vanile 
  • 1 puna kašika kukuruznog skroba
  • 250 ml mleka
  • 150 ml kondenzovanog mleka
  • 25 g badema u listićima
  • 150 ml slatke pavlake
  • 25 g kokosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 kokos bombica
Foto: Shutterstock

Priprema:

Napolitanke stavite u blender i izblendajte. Malo mleka i skrob sipajte u šerpu, promešajte pa sipajte preostalo mleko.Sjedinite dobro pa dodajte kondenzovano mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte bademe u listićima i promešajte. 

Preručite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kokos i promešajte. Pripremite čaše pa sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Fil sa bademom dodajte preko, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite kokos bombicom, prenosi Trpeza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()