Idealna za doručak i večeru
Recept za dobru pitu uvek treba. Ovoga puta spremamo sa bakom Jelenom Petrović gurmansku pitu, kalorijski jaču, ali toliko ukusnu da ćete zaboraviti sve dijete, režime i ishrane. Ovakvu pitu morate makar jednom u životu da probate.
Gosti će biti oduševljeni, a i vi, verujte na reč. Uz to - veoma se lako i brzo priprema.
Umutiti jaja, zatim im dodati griz i prašak za pecivo. Ubaciti jogurt ili kiselo mleko, ulje i malo izmrvljenog sira. Sve to lepo izjednačiti.
Dve gotove kore premazati uljem i na drugu premazati nadev koji ste prethodno spremili.
Na treću premazanu koru ubaciti dva reda suhomesnatog koje ste odabrali. Odozgo staviti koru koju mažemo nadevom, a onda preko nje još jednu koru na koju će ići suhomesnati proizvod. Preklopiti korama sa nadevom, savijte im ivice i uvijte u rolat.
Zaseći rolat nožem na debljinu koju želite. Premazati ga uljem ili ostatkom nadeva ako imate viška.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta, dok se ne ispeče lepo. Pitu secite toplu i služite tako.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.