Uživajte u gozbi!
Danas vam donosimo savršeni recept za jedno posno predjelo, a može biti i glavno jelo. U Uninoj kuhinji spremala se pašteta od oslića.
Idealan obrok za dane posta, decu, ali i za one koji vode računa o ishrani i ne žele da unose previše nezdravih kalorija u svoj organizam.
U šerpu staviti ribu i naliti je vodom. Zatim šerpu poklopiti i staviti da se kuva na najjačoj temperaturi 30 minuta.
Dok se riba kuva, očistiti beli i crni luk, a onda ih ispasirajte sve dok masa ne postane kašasta. Nakon kuvanja, ribu procediti i isprati hladnom vodom. Potom je očistiti od kostiju i kože.
Nakon čišćenja, riba ide u blender, dodaje joj se beli i crni luk, majonez, senf, kapar, inćuni, isceđeni sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber.
Sve to zajedno dobro izblendirati dok masa ne postane kompaktna i kremasta. Paštetu nakon toga sipati u kalup ili činiju i staviti da se ohladi na sat vremena.
Servirati uz prepečeni tost hleb. Uživajte u gozbi!
Detaljniju pripremu ovog recepta možete pogledati u video-prilogu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.