Recept iz Unine kuhinje: Predjelo idealno za one koji poste ili su na dijeti

Uživajte u gozbi!

03.10.2023. 07:44
  • Podeli:

Danas vam donosimo savršeni recept za jedno posno predjelo, a može biti i glavno jelo. U Uninoj kuhinji spremala se pašteta od oslića. 

 Idealan obrok za dane posta, decu, ali i za one koji vode računa o ishrani i ne žele da unose previše nezdravih kalorija u svoj organizam. 

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 1/3 crnog luka (manja glavica)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika majoneza (posnog)
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika kapara
    2-3 inćuna
    1 limun (iscediti ga)
    50 ml hladno ceđenog maslinovog ulja
    peršun (pola veze)
    so
    biber

 

U šerpu staviti ribu i naliti je vodom. Zatim šerpu poklopiti i staviti da se kuva na najjačoj temperaturi 30 minuta. 

Dok se riba kuva, očistiti beli i crni luk, a onda ih ispasirajte sve dok masa ne postane kašasta. Nakon kuvanja, ribu procediti i isprati hladnom vodom. Potom je očistiti od kostiju i kože. 

Nakon čišćenja, riba ide u blender, dodaje joj se beli i crni luk, majonez, senf, kapar, inćuni, isceđeni sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber.

Sve to zajedno dobro izblendirati dok masa ne postane kompaktna i kremasta. Paštetu nakon toga sipati u kalup ili činiju i staviti da se ohladi na sat vremena. 

Servirati uz prepečeni tost hleb. Uživajte u gozbi! 

Detaljniju pripremu ovog recepta možete pogledati u video-prilogu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()