Recept za ćufte u paradajz sosu: Baka otkrila trik uz koji neće biti masne nakon prženja

Ćuftice na bakin način kojima niko ne može da odoli

13.01.2024. 10:05
  • Podeli:
bakina kuhinja ćufte 3-65a251b60c10f.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo ćufte u sosu koje mirišu na domaće kobasice.

Potrebno je:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • ml biber
  • slatka paprika
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica suvog začina
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U blender staviti meso i seckan luk zajedno sa belim lukom, biber, papriku, kari, začin, prezle i jaje i sve izjednačiti. Praviti male ćuftice i pržiti u tiganju.

Kad se isprže izvaditi na papirnu salvetu. U tiganj staviti dve kašike brašna pa malo propržiti, dodati jednu ravnu kašičicu ml paprike i 200 gr kuvanog paradajza i 300 ml vode, pa mešati dok ne provri.

Foto: Bakina kuhinja

Posoliti i dodati jednu kašičicu šećera. Vratiti ćuftice u tiganj da kuvaju sa sosom oko dva minuta. 

Skloniti i servirati. Odlične su sa kuvanim krompiron, testeninom ili pire krompirom.

U videu u nastavku teksta možete pogledati detaljniji način pripreme.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()