Recept za gibanicu: Napravite najlakšu gužvaru i oduševite i sebe i druge ovim doručkom

Fantastičan doručak

Autor: Web UNA TV
05.06.2025. 10:23
  • Podeli:
gibanica bakina kuhinja-684153df5957b.webp Foto: Bakina kuhinja

 

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 150 g sira
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 500 g tanjih kora

Priprema

Umutiti jaja, dodati sir izdrobljeni, jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve izjednačiti.

Na dno tepsije staviti dve kore da se prebacuju sa strane. Svaku koru obavite oko prstiju kao ružu umočite u nadev i ređajte u pleh dok sve ne potrošite. 

Poklopite sa onim korama prvim što vise preko tepsije. Prelijte ostatkom fila ili umutite jaje pa prelijte. Dodajte preko i malo ulja i pecite na 200 stepeni 50 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni.

Pre pečenja možete iseći na komade kako biste želeli kasnije da bude isparčana gibanica. 

Video recept: 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()