Iz bakine beležnice
Originalni recept za komisbrot se pravi s belancima koji preteknu, međutim u ovoj posnoj verziji koristimo akvafabu koja menja će odlično zameniti belanca.
Akvafaba je voda preostala od kuvanja leblebija koja se zbog svog neutralnog ukusa i mirisa koristi kao zamena za jaja.
Mikserom umutite akvafabu da postane kao šne od belanaca. Dodajte postepeno sve tri vrste šećera da dok se ne istopi. Postepeno sipajte 40 ml ulja, brašno i prašak za pecivo, ne gaseći mikser. Bitno je da nema grudvica. Iseckane orahe i lešnike ispecite na suvom plehu u rerni. Ubacite ih zajedno sa suvim grožđem u testo. Dobijeno testo ulijte u kalup s pek-papirom ili brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 15-20 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.