Testo koje "poludi" u rerni, mekše nego u bilo kojoj pekari
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za "ludo testo" koje možete danima držati u frižideru i na kraju napraviti šta želite.
Baka se odlučila na rolnice sa sirom, koje su "poludele" u rerni, a evo i recepta.
U mleku mlakom rastvoriti kvasac i šećer, dodati malo brašna i izmutiti. Ostaviti da nadođe kvasac. Dodati mlak jogurt, ulje, jaje i oko 700 gr brašna. Zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi. Testo može u dobro zatvoreno kesu, pa u frižider na 3-4 dana i praviti od njega šta želite.
Najbolji su uštipci. Možete pola testa ostaviti, od druge poliovine napraviti rolnice sa sirom. Dvesta grama sira i jedno belance izmešati. Žumance ostaviti za premazivanje.
Razvući testo u pravougaonik, što tanje pa ga premazati margarinom i preklapati ga pomalo do kraja, kao u videu u nastavku teksta. Malo ga rukama pritisnuti, pa opet izvaljati u pravougaonik.
Iseći na šire trake i kraj trake staviti kašičicu sira, saviti pa pritisnuti testo da sir ne curi i tu iseći. Ako vam je lakše isecite na manje pravougaonike, stavljajte sir pa preklopite praveći male rolnice. Ređati u pleh pa pokriti da odmore 20 minuta. Premazati žumancetom i peći na 220 stepeni C oko 25-30 minuta.
Pokriti krpom. Pratite šta se dešava u rerni, pravo je čudo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.