Poslužite tople uz omiljeni dodatak kao što su džem, med, voće ili sir.
Doručak je jedan od najvažnijih obroka u danu, i prava poslastica može dodatno ulepšati početak jutra. Uštipci koji se prave na kašiku su jednostavni za pripremu, a pružaju neverovatan ukus i teksturu.
Ovi mekani uštipci su savršeni za jutarnji obrok ili brzu užinu. Pogledajte detaljan recept u nastavku i spremite se da uživate u jednostavnom, ali neodoljivom doručku!
U posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U drugoj posudi, umutite jaje, pa dodajte mleko i rastopljeni maslac (ili ulje). Dobro promešajte.
Polako dodajte mokre sastojke u suve, mešajući sve dok se ne formira glatko testo. Pazite da nema grudvica.
Zagrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Kašikom sipajte male porcije testa u tiganj, praveći uštipke koji su veličine kašike. Pazite da ih ne prenatrpate u tiganju kako bi se lepo ispekli.
Pecite uštipke dok ne postanu zlatno smeđi sa obe strane, obično oko 2-3 minuta sa svake strane. Vadite ih iz tiganja i stavljajte na papirni ubrus da upije višak ulja.
Poslužite tople uz omiljeni dodatak kao što su džem, med, voće ili sir.
Uživajte u ovim ukusnim uštipcima za doručak!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.