Recept za pastirski doručak: Bomba kalorija, ali kad probate ne žalite

Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima

07.05.2024. 07:15
  • Podeli:
doručak jaja slanina omlet pixabay-6638db659a458.webp Foto: Pixabay

Pastirski doručak je vrlo jak i sadrži jaja i slaninu, pa ćete biti puni energije ceo dan. 

Pastirski doručak se lako može prilagoditi vašim ukusima, tako što ćete ukoliko ne volite slaninu, staviti kobasicu ili šunku.  

Sastojci:

  • 340 g slanine, sitno iseckane
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 850 g smrznutog iseckanog krompira, odmrznutog
  • 8 velikih jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 šolja iseckanog kačkavalja

 

Priprema 

Za pastirski doručak prvo u velikom tiganju pržite slaninu i luk na srednjoj temperaturi dok slanina ne postane hrskava. Ocedite, ostavite 1/4 šolje ulja u tiganju.

Umešajte krompir. Kuvajte, otkriveno, na srednjoj vatri, oko 10 minuta. Okrenite krompir. Sa zadnjom stranom kašike napravite 8 ravnomerno raspoređenih udubljenja u mešavini krompira. U svaku rupu razbijte 1po jedno jaje. Pospite solju i biberom.

Pecite poklopljeno na tihoj temperaturi dok se jaja ne stegnu i krompir ne omekša, oko 10 minuta. Pospite sirom, ostavite da odstoji dok se sir ne otopi. 

Uživajte u pastirskom doručku!

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()