Recept za prelivenu piti sa mesom: Ne plašite se - nije komplikovano

Vrhunski kvalitet i prelep ukus

08.11.2023. 12:10
  • Podeli:
Pita sa mesom Bakina kuhinja-64fec13aa7bff-654b62d7ee54a.webp Foto: Bakina kuhinja

Pita sa mesom prste da poližeš! Ukoliko niste probali pitu na ovaj način obavezno da isprobate, sigurno će vam se dopasti.

Baka Jelena Petrović spremila je za vas jednostavan recept za pitu sa mesom koja će vam razgaliti nepca. 

Potrebno je:

  • 400 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 rendana krompira ili 1 tikvica
  • malo suvog začina
  • 500 gr tankih kora
  • ulje 
  • malo crvene paprike 
  • malo kisele vode

 

Za preliv:

  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • malo praška za pecivo
    malo ulja

 

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati mleveno meso i dinstati ga oko 10 minuta. Dodati suvi začin, mleveni biber, beli luk, rendani krompir. 

Sve ujednačiti. List tanke kore malo poprskati uljem i kiselom vodom, tako i drugu, pa treću koru. Dodati nekoliko kašika nadeva mesa, ponovo dve kore odozgo i na treću meso. 

Pokriti korom i iseći pitu na kocke i poprskati uljem i kiselom vodom. Izmešati jaja, dodati malo praška za pecivo, jogurt, kiselu vodu, ulje i preliti pitu. 

Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()