Mirišu na ljubav
Ako sirup pripremite dan ranije tulumbe će ga skroz upiti. Uživajte u sočnom i slatkom desertu.
Za testo:
Za sirup:
Napomena: Važno je da preliv napravite dan ranije i da ostavite celu noć da se hladi. Od navedene količine dobićete 40 tulumbi.
So, šećer, ulje i vodu sipajte u dublju šerpu pa ostavite da proključa. Onda skinite sa šporeta, dodajte brašno i mešajte dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. Pustite testo 15 minuta da se prohladi, a vi za to vreme penasto umutite jaja. Zatim jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. Kada testo postane svilenkasto i mekše, njime punite špric za tulumbe. U šerpicu sipajte litar ulja pa u njega istiskajte špricem tulumbe, oko 10 cm dužine.
Ostavite prostora u šerpici između njih, zato što će narasti. Pržite ih uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite tulumbe rešetkastom kašikom i stavljajte u sirup. Ugasite ringlu i pustite 10 ak minuta da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte pržene tulumbe gotovim sirupom pa prekrijte folijom. Stavite tulumbe u frižider da se hlade. Servirajte i služite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.