Možete ga služiti kao namaz ili prilog uz jelo
Foto: PixabayUmak od sardina se pravi jednostavno i može da se koristi kao namaz ili dodatak jelima.

Kroz sito propasirati tri tvrdo obarena žumanceta, dodati tri kašike ulja, jednu veliku kašiku vinskog sirćeta, pa dobro mutiti pola sata, piše 021.rs.
Četiri dobro očišćenih, opranih, sitno isečenih i propasiranih sardina dobro izmešati sa tri do četiri kašike kisele pavlake, pomešati sa žumancima i sve zajedno dobro izmutiti.
Tri preostala belanceta (kuvana) sitno iseckati, dodati u umak, i zakiseliti sokom od limuna.
Ovaj umak može da se služi i kao dodatak ribi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







