Recept za umak od sardina

Možete ga služiti kao namaz ili prilog uz jelo

09.08.2025. 14:18
  • Podeli:
sardina u konzervi, riba, pixabay 2-668e5db5a39b5.webp Foto: Pixabay

Umak od sardina se pravi jednostavno i može da se koristi kao namaz ili dodatak jelima.

Sastojci:

  • sardine,
  • kuvana jaja,
  • ulje,
  • vinsko sirće,
  • kisela pavlaka.

Priprema:

Kroz sito propasirati tri tvrdo obarena žumanceta, dodati tri kašike ulja, jednu veliku kašiku vinskog sirćeta, pa dobro mutiti pola sata, piše 021.rs.

Četiri dobro očišćenih, opranih, sitno isečenih i propasiranih sardina dobro izmešati sa tri do četiri kašike kisele pavlake, pomešati sa žumancima i sve zajedno dobro izmutiti.

Tri preostala belanceta (kuvana) sitno iseckati, dodati u umak, i zakiseliti sokom od limuna.

Ovaj umak može da se služi i kao dodatak ribi.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()