Jednostavan recept za planinsku pitu sa sirom koja će vas oduševiti ukusom.
Planinska pita je pravo domaćinsko jelo koje je nekada bilo neizostavan deo božićne trpeze.
Ono što ovu pitu izdvaja, sem jednostavne pripreme, je i to što se prvo preliva istopljenim puterom, a zatim i smesom od jaja i mleka, koji čine koricu hrskavkom i pucketavom.
Sir izdrobite, a u drugoj činiji umutite jaja sa uljem i jogurom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Promešajte.
Zatim u smesu dodajte i izdrobljeni sir i opet lepo promešajte. Tepsiju prečnika 30 cm lepo nauljite, pa na dno stavite 2 kore.
Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji red treba da bude kora.
Pitu isecite na kocke, pa premažite kajmakom, a onda i jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite na 200°C oko sat vremena.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.