Rolnice sa kiselim mlekom: Po bakinom receptu su hrskave i neodoljive

Spremaju se brzo i lako

05.08.2025. 12:10
  • Podeli:
bakina kuhinja pita sa sirom 66-6891d1df8fb72.webp Foto: Bakina kuhinja

Pripremite se za savršenstvo ukusa sa ovim predivnim rolnicama, direktno iz bakine kuhinje. Hrskave spolja, a neodoljivo sočne iznutra, ove rolnice su idealna poslastica za svaku priliku. 

Brzo se prave, a rezultat će oduševiti celu porodicu. Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze. Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg savršenstva.

Potrebno je:

  • tanje gotove kore
  • 3 jaja
  • 30 ml ulja
  • 1 kašika griza
  • 200-250 gr kiselog mleka
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 gr sira

Priprema:

Umutiti jaja, dodati griz, ulje, prašak za pecivo i umutiti malo viljuškom. Ubaciti kiselo mleko i sve izjednačiti. Prvu koru premazati uljem, pa dodati drugu koru i premazati nadevom. Presaviti dva puta i svaki put kad presavijete premazati nadevom.

Na poslednje savijanje ubaciti po dužini malo sira. Presaviti uzani deo (trećina kore), dok ne dobijete finu rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Možete premazati ostatkom nadeva i posuti susamom po želji. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. 

Seći vruću i servitrati uz kiselo mleko ili jogurt. Uživajte u finim hrskavim rolnicama.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()