Ručak prste da poližete: Iz bakine kuhinje stiže recept za krompir bolji od pečenja

Probajte da napravite krompir na bakin način, koji je toliko slasan i ukusan, da nećete moći da se zaustavite kad krenete da ga jedete

24.09.2024. 08:48
  • Podeli:
krompir iz bakine kuhinje - 24 sept 2024 - foto Bakina kuhinja-66f25f4c986a7.webp Foto: Bakina kuhinja

Za prave gurmane stiže recept iz bakine kuhinje koji će vas oduševiti. Naime, evo predloga kako da trpezu izdignete na viši nivo i napravite jelo koje će da nestane sa tanjira brže nego što je potrebno vremena da se pripremi.

Probajte da napravite krompir na bakin način, koji je toliko slasan i ukusan, da nećete moći da se zaustavite kad krenete da jedete - jednostavno, izgledaće vam da je bolji i od pečenja! Doduše, kad pogledate šta sve u njega ide (ko je rekao: slaninica?), jasno je zašto bi ovo uskoro mogao da postane omiljeni recept vaše porodice.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 gr suve slaninice
  • 50 gr kačkavalja
  • 3 kašike jogurta
  • 1 kašičica aleve paprike
  • suvi začin
  • 3 čena belog luka
  • malo ulja

Priprema:

Krompir manji očistiti i preseći na pola. 

Dodati kašičicu aleve paprike, suvog začina i malo ulja. Izjednačiti kašikom. Ostaviti na stranu. 

U drugu činiju izdrobiti beli luk dodati pavlaku, jogurt, rendan kačkavalj i izmešati.

Ubaciti krompir, dobro izjednačiti i istresti u pleh obložen pek papirom. 

Odozgo pobacati suvu slaninu iseckanu na kockice, malo nastrugati kačkavalja. Peći na 220 stepeni Celzijusa 40 minuta. Pred kraj pokriti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()