Idealne su uz pavlaku ili kajmak
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo najfinije, mekane pletenice sa pavlakom, kao iz pekare.
Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Kad zapeni sipati u činiju, dodati mleko, pavlaku i ulje. Dodavati brašno da i zamesiti glatko testo srednje tvrdo. Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Podeliti na dva dela i oblikovati lopte i pokriti da odmori 5-6 minuta. Razviti na pravougaonik. Premazati malo margarinom i iseći na trake debljine dva centimetra.
Staviti četiri trake jednu preko druge i štapićem za roštilj koji ste premazali margarinom. Pritisnuti na sredinu do kraja pa izvući štapić, potom iseći nožem.
Prstima pritisnuti kraj jedan pa uviti u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odmara 10 minuta. Peći na 220 stepeni 35 minuta da porumeni. Pokriti krpom da omekne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.