Ukusan i nutritivno bogat obrok!
Tunjevina i jaja? To je sjajna kombinacija, pogotovo za doručak.
Dok je nekada bilo nezamislivo mešati ove dve namirnice, poslednjih godina salata sa tunjevinom i jajima postala je izuzetno popularna. Odličan je izbor za ljubitelje salate kao obroka, budući da je izuzetno zasitna i dugo nećete imati potrebu za narednim obrokom.
Jaja stavite da se kuvaju. Za ovaj recept potrebna su vam tvrdo kuvana jaja. To ćete postići tako što jaja stavite u hladnu vodu i kuvate 6-9 minuta nakon što voda provri. Dok se jaja kuvaju, u činiji mešanjem sjedinite pavlaku, senf, peršun i alevu papriku.
Dodajte tunjevinu iz koje ste prethodno iscedili ulje, zatim dodajte naseckane kornišone i luk. Promešajte sve zajedno, a veće komade tunjevine razdvojite na manje komade. Skuvana jaja oljuštite i nasckajte sitno, te sve zajedno dobro promešajte.
Ukoliko niste ljubitelji luka ili ga trenutno nemate, ne morate ići do prodavnice. Možete ga zameniti drugim povrćem po izboru, a naša preporuka je sveža crvena paprika, izuzetno zdravo i ukusno povrće koje će se lako uklopiti u ovu mešavinu.
Ova količina dovoljna je za dve osobe, a možete je smanjiti u skladu sa sopstvenim potrebama i apetitom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.