Svaki zalogaj je drugačiji, a opet savršeno uklopljen u celinu
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za tradicionalnu sarmu sa suvim rebrima.
Iseckati luk, pa ga propržiti. Dodati mleveno meso i izdinstati na luku. Dodati mlevenu papriku, mleveni biber, beli luk seckan i opran pirinač.
Ubaciti malo suvog začina i sve izjednačiti. Kupusu odvojiti listove, oko 20 listova, ostatak krupno iseći.
Na svaki list kupusa stavite malo fila i uvijte sarmu. Na dno lonca staviti prvo sečen kupus, a preko kocke suvih rebara.
Preko uvijenu sarmu pa kupus pa meso sveže, sarma i kupus i opet suva rebra. Zavržiti sa sečenim kupusom i rebrima. Dodati mlevenu papriku i velikom kašikom masti. Dodati po neki lovorov list.
NalitI vodom do pola poklopiti najbolje ekspres lonac i kuvati na tihom jedan sat u ekspres loncu, a ovako oko dva sata.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.