Sarma sa suvim rebrima po bakinom receptu: Jelo koje greje i dušu i telo

Svaki zalogaj je drugačiji, a opet savršeno uklopljen u celinu

28.09.2024. 10:28
  • Podeli:
sarma, kupus, bakina kuhinja 5-66f7bd23acbd1.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za tradicionalnu sarmu sa suvim rebrima.

Potrebno je:

  • veća glavica kiselog kupusa
  • 500 gr mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 gr pirinča
  • ulje
  • mlevena paprika
  • suvi začin
  • 4 čena belog luka
  • mleveni biber
  • 1 kašika masti
  • 2 gr suvih rebara
  • sveže meso 300 gr 
  • lovorov list

Priprema:

Iseckati luk, pa ga propržiti. Dodati mleveno meso i izdinstati na luku. Dodati mlevenu papriku, mleveni biber, beli luk seckan i opran pirinač.

Ubaciti malo suvog začina i sve izjednačiti. Kupusu odvojiti listove, oko 20 listova, ostatak krupno iseći.

Na svaki list kupusa stavite malo fila i uvijte sarmu. Na dno lonca staviti prvo sečen kupus, a preko kocke suvih rebara.

Preko uvijenu sarmu pa kupus pa meso sveže, sarma i kupus i opet suva rebra. Zavržiti sa sečenim kupusom i rebrima. Dodati mlevenu papriku i velikom kašikom masti. Dodati po neki lovorov list.

NalitI vodom do pola poklopiti najbolje ekspres lonac i kuvati na tihom jedan sat u ekspres loncu, a ovako oko dva sata. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()