Možete ih filovati po želji, a uživaćete u svakom zalogaju
Tikvice su vrlo popularne u ovo doba godine, a pored uobičajenih jela poput pohovanih tikvica ili pljeskavica, možete ih upotrebiti i kao ključni sastojak testa.
Dodaju ukus i slast proji i mnogim drugim pecivima, a malo je poznato da od tikvica možete napraviti božanstvene slane palačinke.
Filujte ih šunkom, sirom ili tako god želite, a kvalitetan doručak ili večera zagarantovani su s njima.
Očistite i izrendajte tikvice pa im dodajte jaja, mleko, so i šećer i sitno seckan peršun.
Kada sve dobro promešate, dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete finu homogenu smesu i na kraju dodajte ulje i vodu sve dok testo ne bude dovoljno retko za palačinke.
Sipati kutlačom na zagrejano ulje, pa pržiti nekoliko minuta s jedne strane i okrenuti i pržiti još dva minuta s druge.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.