Savršeni spoj jaja i krompira: Kada jednom probate španski omlet, postaće vam sjajan izbor za doručak

Jelo se priprema brzo, a dugo će vas činiti sitim

21.10.2024. 07:15
  • Podeli:
španski omlet - 30 nov 2011 - profimedia-0141314959-6714995a7011d.webp Foto: Profimedia

Nije tajna da je velikom broju ljudi, kada je reč o doručku, jedan od omiljenih načina za započinjanje dana - omlet, ili kajgana. Brzo, lako, ukusno, hranljivo - teško da ćete naći neku zamerku ovom jelu, ako umereno konzumirate jaja tokom nedelje.

Mi vam danas donosimo jedan jednostavan recept - kajgana na malo drugačiji način, tačnije - španski omlet. Svi sastojci su vam nadohvat ruke i gotovo uvek ih imate u kuhinji - sada je samo na vama da ih očas posla "zbrčkate" i dobijete izuzetan doručak koji će vas dugo držati sitim.

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 8 jaja
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krompir oljuštite pa ga isecite na kolutove. Podelite svaki na 4 dela.

U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju pržite krompir sve dok ne postane hrskav.  Posolite ih i pobiberite.

U jednoj posudi umutite jaja pa toj smesi dodajte krompir. Polako promešajte pa vratite u tiganj i propržite na malo maslinovog ulja. 

Na kraju - uživajte u španskom omletu!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()