Sjajan način da započnete dan: Gurmanska pašteta od pasulja

Odlična je kao namaz, ali i predjelo za sve posne slave

31.08.2024. 07:15
  • Podeli:
pašteta shutterstock_522880339-66d18c9a012bc.webp Foto: Shutterstock

Recept za paštetu od pasulja svaka domaćica treba da ima u svom kuvaru. Odlična je kao namaz, ali i predjelo za sve posne slave.

Sastojci:

  • 300 g pasulja
  • 5 kašika susamovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • mlevena ljuta paprika

Priprema:

Skuvajte pasulj (ili uzmite onaj iz konzerve), pomešajte ga sa sitno seckanim belim lukom i posolite, dodajte biber i mlevenu papriku, pa prelijte susamovim uljem. Sastojke izmiksajte štapnim mikserom uz postepeno dodavanje vode dok se ne dobije kompaktna masa. Paštetu namažite na tost hleb i ukrasite povrćem po želji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()