Mogu biti i posni i mrsni, kako ko voli
Donosimo vam recept za poslasticu koju bukvalno možete praviti svaki dan.
U video receptu baka Jelene Petrović videćete celokupnu pripremu testa i pečenja vafl kolača. Lako je, tako da ako ste početnik u kuhinji, nema šanse da ne uspete ovo da napravite.
Sjajno lagano dezertno testo će vas oduševiti.
Potrebno je:
U činiju sipati kiselu vodu, dodati prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, šećer po želji, brašno i ulje. To umešati zajedno, a onda dodati sitno seckane kruške i cimet.
Sve izjednačiti.
Aparat za vafl ugrejati i premazati uljem. Sipati 4-5 kašika testa sa voćem i poklopiti. Peći dok se testo ne zarumeni i silikonskom špatulom polako odvojiti od podloge.
Služiti toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.