Kao iz najboljih restorana
Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a možete da ga spremate i nevezano za praznike.
Ako volite da jedete ribu isprobajte i ovaj recept sa povrćem. Peče se u rerni, a toliko je ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu.
Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva. Ukoliko riba ima previše oštar i neprijatan miris, sumnjivog je kvaliteta.
- 1/2 kg ribe tolstolobik
- 3 šargarepe
- 3 crna luka
- 2-3 štapa celera
- 1 paprika
- 1/2 šolje belog vina
- 2 limuna
- 1/2 kašičice ulja
Skinite kožu ribe i isecite kotlete. Posolite i pobiberite, pa u vatrostalnu posudu poređajte isekcani luk, šargarepu, celer i papriku.
Opet posolite i poređajte kotlete ribe preko.
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.