Sočne i neodoljive: Knedle sa šljivama po starinskom receptu

Ovako su ih pravile naše bake

09.01.2024. 14:33
  • Podeli:
knedle sa kasjsijama, kajsija, pixabay-659d3ee1c9766.webp Foto: pixabay

Sjajna poslastica po starinskom receptu, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Probajte i uverite se koliko su dobre.

Testo:

  • poster
  • 400-500 g krompira
  • 300-350 g brašna
  • 50 g putera
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 5 kašika griza
  • šljive

Za posipanje:

  • 250 g prezli
  • 80 g šećera
Foto: Shutterstock

Priprema: 

Skuvajte krompir. Dok je još vruć, dodajte mu šećer, so i jaja. Viljuškom ga izgnječite da napravite pire. Tome dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada se krompir prohladi, postepeno dodajte griz i brašno. Umesite rukama testo, koje treba da bude mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i napravite rukama loptice. Zatim loptice malo spljoštite rukama, pa ubacite očišćenu šljivu. Sipajte ulje u vodu i ostavite da provri, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle. Dovoljno su kuvane kada isplivaju na površinu. Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer i zajedno pržite dok ne dobiju rumenu boju. Uvaljajte dobro knedle u prezle sa šećerom. Sačekajte da se ohlade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()