Sezonski kolač koji ćete obožavati
Iz bakine kuhinje danas vam donosimo nikad sočniji i ukusniji - kolač sa šljivama.
Ovako spremljen biskvit je zasad najbolja opcija za ovaj kolač.
Jaja umutiti sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, dodati ulje, jogurt i sve ujednačiti.
Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao, sipati naizmenično tamni i svetli deo u pleh obložen pek paprirom.
Poravnati i ređati šljive podeljene na pola.
Peći na 200 stepeni 40 minuta. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Seći kad se ohladi.
Detaljniju pripremu ove fantastične poslastice možete pogledati u videu u nastavku teksta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.