Pileća čorba odvajkada je poznata kao pomoćno lekovito sredstvo kod upale grla, prehlade, gripa i drugih respiratornih bolesti.
Za ovu najukusniju pileću čorbu potrebna su vam dva bataka sa karabatakom, dve veće šargarepe, jedan manji paškanat, jedan manji koren peršuna, pola manjeg celera, jedan crni luk, dva veća krompira i 250 ml mleka.
Uz sve ovo potrebno je da pripremite 250 ml pavlake za kuvanje, so, suvi začin, biber, jednu vezu peršuna, ulje i naravno 1,5 l vode.
Priprema je zapravo vrlo jednstavna.
Na sitne kockice iseckajte sve povrće; šargarepu, paškanat, peršun, celer, crni luk i krompir i propržite na malo ulja te posolite po ukusu. Neka se prži na laganoj vatri desetak minuta.
Nakon što ste odvojili batake od karabataka, meso zalijte sa 1,5 l tople vode, poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
Kada je meso kuvano, izvadite ga i sklonite kožu, a meso isecite.
Izvadite iz čorbe rešetkastom kašikom malo povrća, a ostatak povrća izmiksajte ručni blenderom pa ga vratite u čorbu zajedno sa iseckanim mesom.
Nakon toga čorbu zalijte mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti na tihu vatru samo da proključa.
Pobiberiti, posoliti i suvim začinom začinite po želji, a na kraju ukrasite iseckanim peršunom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.