Spas za slavsku trpezu: Posni slani mafini gotovi za samo 20 minuta

Apsolutni hit na slavi

14.12.2025. 09:51
  • Podeli:
jaja, kajgana, mafini, slani mafin, doručak, hrana pixabay-64816b2aa21ea.webp Foto: Pixabay

Posni slani mafini su idealno rešenje kada vam treba nešto brzo i zasito, a da je pritom posno.
Mekani, mirisni i puni ukusa, lako se pripremaju i savršeno pristaju uz slavsku trpezu, doručak ili brzu užinu.

Sastojci:

  • 2 dl mera čaše
  • 2 čaše kisele vode
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 čaše brašna
  • kašičica soli
  • tunjevina (oko 160 g)
  • nekoliko kašika ajvara
  • malo iseckanih maslina
  • origano

Priprema:

U činiji pomešajte kiselu vodu, ulje, so i prašak za pecivo. Dodajte brašno postepeno dok ne formirate meku i ujednačenu masu.

Umešajte masline, tunjevinu, ajvar i origano. Sve lagano sjedinite da se sastojci rasporede ravnomerno.

Rasporedite smesu u kalupe za mafine i pecite na 200°C dok ne porumene i postanu mirisni.

Brzi, jednostavni i zasigurno ukusni ovi posni mafini biće hit gde god ih poslužite.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()