Spremite najviralniji doručak na svetu: Ovo je idealni recept za korn-dog

Iako deluje da su komplikovani za napravititi, recept za korn-dog nije toliko težak

01.09.2024. 07:30
  • Podeli:
shutterstock_2488713631 corndog korndog-66d2dbefebd82.webp Foto: Shutterstock

Korn-dog su viršle u kukuruznom testu i verovatno su jedan od najviralnijih obroka na čitavom svetu. Bilo da ovaj sjajan obrok napravite za doručak, večeru ili ručak deca će ga obožavati, a sigurno će i snimiti za društvene mreže. 

Iako deluje da su komplikovani za napravititi, recept za korn-dog nije toliko težak, nemojte se uplašiti. 

Sastojci:

  • 10 viršli
  • 200 g mekog brašna + brašno da se uvaljaju viršle
  • 140 g kukuruznog griza ( palenta )
  • 1 kašika šećera
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 ml mleka
  • 2 cela jaja
  • ulje za pečenje, dosta ulja
  • čačkalice za ražnjiće

Priprema

Pre svega treba napraviti smesu za umakanje viršli. To ćete dobiti kada pomešate obe vrste brašna, dodate mu prašak za pecivo, so, sećer i sve to izmešate. Zatim ulupate jaja, dodate im mleko i tu smeru sipate u brašno i mešate. 

Mešajte žicom ili mikserom, kako volite, samo je veoma bitno da smesa bude kompaktna i bez grudvica. Nakon što umešate testo ostavite ga da odstoji dvadesetak minuta kako bi prašak za pecivo odradio svoje.

Viršlama skinuti opne ako imaju i ubrusom ih osušiti. Uzeti čačkalice za ražnjiće koji mogu da stanu u šerpu ili tiganj u kom ćete peći, na ove čačkalice nabosti viršle. 

U jednu dugačku čašu sipati testo, jer ćete tu umakati viršle. Ovaj recept je za spremanje 10 korn-dogova. 

Sipati dosta ulja u tiganj ili šerpu i ostaviti da se zagreje na jačoj vatri. Ulja treba da ima kao kada se krofne peku, ili pancerote.

Uvaljati viršlu u brašno, pa uspravno umočiti u čašu sa smesom od kukuruznog brašna, pa spustiti u vrelo ulje. Trik je da izbrojite do 7 otprilike i da viršlu okrenete. Ne brinite donji deo se već oblikovao, a brzo se okreće da se i gornji deo oblikuje, jer ako ostavimo tako, a viršla se sama odmah ne okrene, onda će na gornjem delu krenuti da se odvaja smesa i neće biti lepo duguljasto sve, nego više pljosnato.

Znači, stavimo u vrelo ulje, brojim do 7 i okrećemo, posle pečemo dok ne porumeni, zavisno kako volite, više ili manje reš.

Pečene viršle stavljamo na ubrus da se ocede, služe se tople uz sosove po želji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()