Savršene uz nedeljeni ručak
Ne postoji osoba koja ne voli ovu salatu, a i idealna je uz izdašni nedeljni ručak - zato vam danas donosimo najbolji recept za lučene paprike.
Paprike ispeći na roštilju ili u rerni (zagrejati rernu na 200ºC, pa ispeći prethodno oprane i obrisane paprike dok se ljuska ne odvoji sa središnjeg dela i paprike poprime tamnobraon boju). Izvaditi paprike, odložiti u najlonsku kesu ili dublji sud i poklopiti.
Ohlađene paprike oljuštiti (po želji, ukloniti peteljke), izbockati viljuškom i složiti u činiju za serviranje. Mogu se koristiti i pečene paprike iz zamrzivača, koje je neophodno dobro ocediti.
Sitno iseckati peršunov list i beli luk. U posebnu posudu sipati sirće, so, ulje i vodu, pa dobro promešati da se so rastopi. Preliti paprike i posuti belim lukom i peršunovim listom.
Zatvoriti posudu i ostaviti u frižideru da se salata dobro ohladi. Servirati hladno, kao predjelo (uz meze) ili kao salatu uz glavno jelo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.