Starinska pogača bez kvasca sa kiselim mlekom: Po receptu naših baka

Mekana kao duša

09.04.2024. 10:23
  • Podeli:
pogača bez kvasca, bakina kuhinja 1-6614fa853898c.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za tradicionalnu pogaču bez kvasca sa kiselim mlekom.

Potrebno je:

  • 400 gr brašna T-400
  • 200 gr kiselog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • malo soli

Priprema:

U vanglu sipati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodati soli, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu i zamesiti testo.

Foto: Bakina kuhinja

Ostaviti 15-20 minuta da odmori, pa ga rukama malo istanjiti i staviti u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni C da lepo porumeni oko 40-45 minuta. Uviti u krpe i prohlađenu rukama pokidati.

Tako je mekana, miriše na mleko.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()