Sprema se lakše nego što mislite
Iz bakine kuhinje vam donosimo starinski kolač sa jabukama. Ova poslastica vekovima je omiljena u domovima širom sveta, a nema sumnje da će se i vama svideti.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti. Keks i orah samleti.
Pleh podmazati uljem, pa malo na dno posuti mlevene orahe i keks, pa poređati jabuke sečene na listiće i posuti dosta cimetom.
Preko njih sipati pola testa, pa ostatak keksa i oraha, pa preko drugi deo testa.
Izravnati i peći na 200 stepeni C 40 min.
Na polovini pečenja pokriti folijom. Pečen posuti vanilin šećerom i po želji šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.