Sve sastojke već imate u kući sigurno: Spremite za ručak zaliveni krompir iz rerne

Ovo je vrhunsko, jeftino, a tako dobro jelo.

12.12.2023. 10:41
  • Podeli:
zaliven krompir u rerni bakina kuhinja-65782950e6df4.webp Foto: Bakina kuhinja

Današnja ideja za ručak brzo se priprema, a veoma je ukusna. Potrebno vam je malo sastojaka, a većinu sigurno imate već u svom domu. 

Zavrnite rukave i pripremite najukusniji krompir uz čij će ukus svi uživati.

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašika griza
  • suvi začin ili so
  • ulje
  • mleveni biber
    4 čena belog luka

 

Priprema:

Krompir oguliti, pa ga kuvati sedam minuta. Nakon toga ga procediti i u šerpu naliti hladnu vodu, pa ga iseći u podmazan pleh.

Posuti suvim začinom krompir. U činiju umutiti malo žicom jaja, pa posoliti. Dodati mleko i pavlaku, a zatim rendan kačkavalj. Ubacitie i beli luk seckan i 1 kašiku griza i malo ulja. Posoliti i to malo, pa preliti krompir i malo protresti da se preliv ravnomerno rasporedi. 

Peći na 220 stepeni 30 minuta. Ovo je vrhunsko, jeftino, a tako dobro jelo. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()