Ko bi rekao da ovo voće utiče na ukus pljeskavice...
Foto: PixabaySezona roštilja možda se polako bliži kraju, ali to ne znači da moramo da zaboravimo na pljeskavice ili burgere. Bilo da ih pripremate na žaru ili u tiganju, jedna greška može upropastiti sve - suvo meso.
Ni najfiniji začini ne mogu sakriti gumenu teksturu kada fali sočnost. Ipak, postoji trik koji menja sve: umesto sitno seckanog luka u smesu ubacite - rendanu jabuku.

Sveža jabuka dodaje mesu vlagu i sprečava da se tokom pečenja isuši, a pritom unosi blagu slatkoću i osvežavajuću notu. Njena blaga kiselost odlično se slaže sa jačim ukusima poput istopljenog sira, karamelizovanog luka i sočnog mesa.
Rezultat je burger koji je mekan, aromatičan i neodoljivo sočan.
Za savršenu pljeskavicu pomešajte:
Sve dobro sjedinite i oblikujte pljeskavice.
Pecite ih na roštilju ili u tiganju dok ne dobiju lepu zlatnu koricu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







